Ştiinţe socio-umane - Bucureşti
 
http://e107.org
SIMPOZIONUL NAŢIONAL ”DIDACTICA ARIEI CURRICULARE OM ŞI SOCIETATE”
Posted on 15 Oct 2013 - 19:41 by victorg  Read or post comments - 0 create pdf of this news item printer friendly
Anul şcolar 2013-2014
Posted on 11 Sep 2013 - 05:23 by victorg  

pdf_ico.gif Ordin nr. 3818/03.06.2013 privind structura anului şcolar 2013 – 2014

pdf_ico.png Notificarea nr. 45669 privind predarea disciplinelor socio-umane

sublink.pngPrecizări privind învăţământul profesional cu durata de doi ani

xcel.png Catalogul manualelor şcolare valabile pentru anul scolar 2013-2014

NOU 2013 - Curriculum la decizia şcolii pentru învățământul primar, oferta naţională stiinţe socio-umane

Programa şcolară pentru disciplina opţională Educație pentru societate, OMEN 4887 / 26.08.2013 (Socio-umane, Curriculum la decizia şcolii pentru învăţământul  primar)

Programa şcolară pentru disciplina opţională Filosofie pentru copii, OMEN 4887 / 26.08.2013 (Socio-umane, Curriculum la decizia şcolii pentru învăţământul  primar)

Programa şcolară pentru disciplina opţională Educație Financiară, OMEN 4887 / 26.08.2013 (Socio-umane, Curriculum la decizia şcolii pentru învăţământul  primar)
Nota: Programa şcolară pentru disciplina opţională Educație Financiară, aprobată prin OMEN 4887 / 26.08.2013,  reprezintă o formă revizuită a programei şcolare pentru  disciplina Educaţie financiară, aprobată prin OMECTS 5817/06.12.2010

Clasa pregătitoare - Educaţie pentru societate-1-2 ore/săptămână, (programă aprobată prin ordin al ministrului Nr. 3656/29.03.2012, nu mai este valabilă

Pentru învăţământul primar , clasele  a III-a şi a IV-a programele şcolare sunt nemodificate
Pentru învăţământul liceal, cu excepţia modificărilor din anul şcolar 2009-2010  ale  programei la disciplina  logică, argumentare şi comunicare, restul programelor nu au suferit  modificări


Read or post comments - 0 create pdf of this news item printer friendly
Program de masterat profesional complementar
Posted on 10 Jul 2013 - 13:04 by victorg  

Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic din cadrul Facultăţii de Economie, Academia de Studii Economice din Bucureşti, organizează începând cu anul universitar 2013-2014, un program de masterat profesional complementar acreditat - "Economia şi conducerea organizaţiilor educaţionale".

Programul masteral se adreseză cadrelor didactice din învățământul preuniversitar care doresc să se perfecţioneze în domeniul managementului educaţional în vederea ocupării unei funcţii de conducere/îndrumare/control în învăţământul preuniversitar, cadrelor didactice din învățământul universitar care doresc să se perfecţioneze în domeniul managementului educaţional în vederea ocupării unei funcţii de conducere în învăţământul universitar, absolvenților de învățământ universitar (cu diplomă de licență) care doresc să se formeze în domeniul managementului educaţional în vederea ocupării unei funcţii de conducere/îndrumare/control într-o organizație educațională.

Perioada de înscriere
este 27-29 iulie 2013, sala 2116, clădirea Virgil Madgearu, din Calea Dorobanţilor nr.15-17, iar examenul de admitere se va desfăşura în data de 2 august 2013. Detalii suplimentare se pot obţine accesând site-urile: www.ase.ro şi www.dppd.ase.ro


pdf_ico.png Pliant prezentare


Read or post comments - 0 create pdf of this news item printer friendly
Simpozion
Posted on 03 Apr 2013 - 17:42 by victorg  

Joi, 4 aprilie 2013, orele 9,30 se va desfăşura la Liceul Teoretic "C. A. Rosetti", str. G. Garibaldi nr 11, sect. 2, sala 15, Simpozionul "Albert Camus, filosof şi scriitor al absurdului".

Prof. metodist
Cecilia Hasiu


Read or post comments - 0 create pdf of this news item printer friendly
CONCURSURI ŞCOLARE
Posted on 25 Mar 2013 - 12:23 by victorg  

Sâmbătă, 30 martie, la ora 9.00, va avea loc etapa pe sector a Concursului Naţional "Democraţie şi toleranţă", în următoarele locaţii:

  • Sectorul 1- C. N." I. L. Caragiale"
  • Sectorul 2- Şc. Gimnazială Nr. 24
  • Sectorul 3- Şc. Gimnazială Nr.92
  • Sectorul 4- C. N." O. Onicescu"
  • Sectorul 5- Şc. Gimnazială "G. Călinescu"
  • Sectorul 6- Şc. Gimnazială Nr. 197

Elevii vor fi prezenţi cel târziu la ora 8.45, având asupra lor actele de identitate, portofoliile şi rechizitele necesare probei de desen.Read or post comments - 0 create pdf of this news item printer friendly
CONCURSURI ŞCOLARE
Posted on 15 Mar 2013 - 11:47 by victorg  

CULTURĂ ŞI CIVILIZAŢIE ÎN ROMÂNIA
Faza judeţeană/municipiului Bucureşti: 20 martie 2012, ora 9.00 - Colegiul Naţional "Mihai Viteazul"


ISTORIE ŞI SOCIETATE ÎN DIMENSIUNE VIRTUALĂ
Faza naţională: 15-18 aprilie 2013, Cluj


Read or post comments - 0 create pdf of this news item printer friendly
Junior Achievement®Romania
Posted on 14 Feb 2013 - 11:26 by victorg  

jar_logo.pngJunior Achievement®Romania (JAR) deschide inscrierile pentru implementarea programelor JA in cadrul Curriculum la Decizia Scolii (CDS), in anul scolar 2013-2014.   Junior Achievement (JA) implementeaza in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, conform protocolului nr. 10184/14.05.2003, in peste 1000 de scoli din Romania, programe educationale internationale, adaptate contextului educational si economic romanesc.   JAR pune la dispozitia institutiilor scolare programe de tip "learning by doing" pe cinci categorii educationale: a) antreprenoriat si afaceri b) profesie si cariera c) etica si responsabilitate d) finante si servicii financiare e) sanatate si viata activa Toate cadrele didactice care predau aceste programele primesc GRATUIT  un pachet educational complet format din:ghidul profesorului,  manuale pentru elevii inscrisi in program,  materiale auxiliare;pre- si post-teste de aptitudini si cunostinte,  instrumente de evaluare;training de specialitate, consultanta;acces la competitiile nationale si internationale;acces la networkul international  al celor 121 de tari participante in programele JA.
Avand convingerea ca derularea acestor programe va contribui la impactul activitatii dumneavoastra didactice, va invitam sa faceti cat mai curand pasii de inscriere, materialele gratuite fiind disponibile in limita stocului.
 
Procedura de INSCRIERE.
Puteti consulta oferta detaliata JAR si descrierea completa a procedurii de inscriere aici: www.jaromania.org/profesori  Trimiterea materialelor gratuit se face doar in urma unei inscrieri complete, formata din:
  • Acordul de implementare semnat de Directiunea institutiei scolare:
- Acordul de implementare pentru anul scolar 2013-2014 poate fi accesat pe www.jaromania.org, sectiunea Profesori (este necesara deschiderea unui cont de profesor si intrarea in cont pentru descarcarea ultimei versiuni a documentului tip). -  Acordul trebuie semnat de catre conducerea institutiilor scolare si trimis prin fax, pana la data de 1 aprilie 2013, la nr. 021/315 60 43 sau email la inscrieri@jaromania.org.
  • Finalizarea inscrierii prin completarea datelor solicitate (introducerea claselor si a listelor de elevi) in contul profesorului de pe www.jaromania.org, in perioada iunie - septembrie 2013.
Pentru informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati la inscrieri@jaromania.org sau 021 / 312 31 94. De asemenea, raspunsuri la intrebarile cele mai frecvente vor fi incarcate in mod curent la sectiunea Informatii inscriere programe JA 2013: http://www.jaromania.org/profesori/pagini/informatii-inscriere-programe-ja-2013  

Echipa Junior Achievement RomaniaRead or post comments - 0 create pdf of this news item printer friendly
“Educație prin film documentar”
Posted on 03 Feb 2013 - 09:50 by victorg  

Vă invităm să luați parte la atelierul "Educație prin film documentar" organizat în București, în data de 23 februarie 2013 de ActiveWatch în parteneriat cu Asociația One World România și DocWest – Centru de Cercetare și Producție de Film Documentar al Universității Westminster, Londra. Atelierul este dedicat profesorilor care predau educație civică, discipline socio-umane și istorie, dar și opționalul "Competență în mass media".
 
Ne propunem să descoperim împreună avantajele utilizării filmului documentar în activitatea didactică și pedagogică. Pe parcursul atelierului de șase ore, participanții se vor familiariza cu modalitățile de descifrare a filmului documentar și vor învăța strategii de folosire a filmului la clasă – pregătirea proiecției, vizionarea, exerciții de descifrare a filmului (limbaj vizual, construcție narativă, subiect), stimularea dezbaterii pe teme sociale, culturale sau istorice. Filmul documentar românesc pe care-l propunem în acest atelier abordează problematica discriminării, a participat la peste 50 de festivaluri de film documentar si este folosit de profesori din Statele Unite ale Americii în programul "Reel Education".
 
La încheierea atelierului, participanții vor primi diploma de participare și DVD-ul cu filmul documentar vizionat, alături de broșura de prezentare a tehnicilor de utilizare a filmului documentar la clasă.
 
Îndrumători: Alexandru Solomon şi Adina Brădeanu
 
Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile. Așteptăm candidaturile dumneavoastră, alături de o scurtă motivație de participare, la adresa de email laura@activewatch.ro, până la data de 08 februarie 2013.
 
Atelierul din România face parte dintr-o serie de ateliere organizate în țările partenere din proiectul MedeaNet - Austria, Belgia, Bulgaria, Estonia, Germania și Grecia. Scopul atelierelor este de a arăta profesorilor și formatorilor potențialul folosirii diverselor media în contexte de educație și formare. ActiveWatch este partenerul roman în proiectul MedeaNET.
 
MedeaNET este finanțat de Comisia Europeană prin Programul Învățare pe toată durata vieții.


Read or post comments - 0 create pdf of this news item printer friendly
ISTORIE ŞI SOCIETATE ÎN DIMENSIUNE VIRTUALĂ
Posted on 03 Feb 2013 - 09:44 by victorg  

Faza pe municipiul Bucureşti a concursului ISTORIE ŞI SOCIETATE ÎN DIMENSIUNE VIRTUALĂ se va desfăşura în data de  6  februarie 2013 - Liceul Teoretic "Traian Vuia"


Read or post comments - 0 create pdf of this news item printer friendly
Program educaţie managerială
Posted on 19 Jan 2013 - 09:03 by victorg  

În atenţia profesorilor de economie, educaţie antreprenorială şi economie aplicată.

Oferta Fundaţiei Naţionale a Tinerilor Manageri de participare a elevilor la programul de educaţie managerială on-line. programul se adresează tinerilor cu vârsta de peste 16 ani. Înscrierea se face prin trimiterea unei scrisori de intenţie la adresa antreprenor@fntm.ro

pdf_ico.png Detalii...


Read or post comments - 0 create pdf of this news item printer friendly
Olimpiada de ştiinţe socio-umane
Posted on 14 Jan 2013 - 15:51 by victorg  Read or post comments - 0 create pdf of this news item printer friendly
Concursul Anual de Eseuri Filosofice pentru Elevi
Posted on 30 Dec 2012 - 07:18 by victorg  

Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti inaugurează CONCURSUL ANUAL SE ESEURI PENTRU ELEVI.
Cele mai bune douăzeci de eseuri vor fi postate pe site-ul Facultăţii.
Concursul se adresează în principal elevilor pentru care e prevăzut în curriculum studiul Filosofiei în anul şcolar curent (clasa a XII-a); dar sunt bineveniţi şi elevii din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a, dacă, printre autorii lor preferaţi au apărut, în ultimul timp, şi filosofi.

Pentru prima ediţie, Facultatea noastră nu propune o temă anume, dând  concurenţilor posibilitatea ca, împreună cu profesorii coordonatori şi în funcţie de afinităţile şi interesele lor de studiu, de stadiul lecturilor filosofice etc., să decidă despre ce şi cum vor trata în eseu, dar respectând normele din Ghidul pentru redactarea unui eseu filosofic.
Un elev se poate înscrie în concurs cu un singur eseu.

Termenul limită de trimitere a eseurilor este 15 martie 2013. Eseurile, împreună cu Formularul de înscriere completat, vor fi trimise, ca documente ataşate, la adresa de e-mail: concursfil@yahoo.com
. Evaluarea eseurilor se va face, după metoda anonymous peer review, de către profesorii din facultatea noastră. Fiecare eseu va fi citit de doi profesori, independent unul de altul, şi va fi notat pe o scară de la 1 la 20. Rezultatele finale vor fi comunicate în săptămâna 1-5 aprilie 2013. Nu se primesc contestaţii.


Read or post comments - 0 create pdf of this news item printer friendly
OLIMPIADA DE ŞTIINŢE SOCIO-UMANE
Posted on 11 Dec 2012 - 09:27 by victorg  

Precizări pentru etapa pe şcoală a olimpiadei:

* rezultatele olimpiadei pe şcoală vor fi trimise până pe 21 decembrie la profesorii metodişti.

** pentru etapa pe sector se califică toţi elevii care au obţinut cel puţin nota 8,50 la etapa pe şcoală.


Read or post comments - 0 create pdf of this news item printer friendly
Activitate demonstrativă
Posted on 04 Dec 2012 - 08:33 by victorg  

Vineri, 7 decembrie 2012, ora 10.00, la Şcoala Gimnazială Nr. 200, sector 3, se va desfăşura o activitate demonstrativă la disciplina cultură civică. Activitatea se adresează în special profesorilor debutanţi care predau cultură civică.


Read or post comments - 0 create pdf of this news item printer friendly
Educaţie antreprenorială
Posted on 26 Nov 2012 - 08:56 by victorg  Read or post comments - 0 create pdf of this news item printer friendly
Go to page  1 2 3 ... 15 [16] 17 18